Množství ingrediencí je na 12 kusů.
Suroviny na sněhové těsto:
70 g bílků
95 g cukru krupice
Špetka vinného kamene (nemusí být)
130 g datlí nasekaných na drobné kousky
50 g mletých vlašských ořechů
Hrst hořké čokolády nasekané na kousky
(recept na těsto je inspirován receptem na sněhový dort s čokoládou z kuchařky Čokoláda od Kirsten Tibballs)
Suroviny na krém z manga:
300 g mraženého manga
50 ml vody
4 lžíce citronové šťávy
1 vanilkový cukr
50 g cukru krupice
30 g vanilkového pudinkového prášku
1 lžíce másla
200g smetany na šlehání (40%)
Suroviny na želé z manga:
1 zralé mango
½ vanilkového cukru
0,5 dcl bílého vína
1 lžíce citronové šťávy
2 plátky želatiny
Postup přípravy sněhových placiček:
Z bílků, cukru a vinného kamene ušlehejte pevný lesklý sníh. Stěrkou do něj vmíchejte mleté ořechy, datle a čokoládu.
Na pečicím papíru si předkreslete kolečka o průměru cca 6 cm a lžící podle nich naneste sníh a tvarujte placičky. Mělo by jich být cca 12.
Vložte do trouby předehřáté na horkovzduch 160˚ a pečte cca 15 minut do téměř zlatova (resp. sníh nechte lehce ztmavnout, nezůstane bílý). Nechce na plechu zcela vychladnout a pak lehce odlepte od papíru.
Krém:
Povařte mango s vodou a citronovou šťávou doměkka a rozmixujte ponorným mixerem. Výsledkem bude cca 340 g mangového pyré.
Přidejte oba cukry a pudinkový prášek a promíchejte. Přidejte máslo, přiveďte k varu a vařte cca 3 – 4 minuty za stálého míchání. Odstavte, přikryjte potravinovou folií tak, aby se dotýkala povrchu a dejte do lednice vychladit.
Poté prošlehejte a stěrkou vmíchejte dotuha ušlehanou smetanu.
Želé:
Mango nakrájejte na kousky, smíchejte v rendlíku s cukrem, vínem a citronovou šťávou a zahřejte na mírném stupni vařiče.
Plátky želatiny namočte ve studené vodě. Jakmile změknou, vyždímejte je a vmíchejte do teplé (ne vařící se) směsi. Nechte vychladit a zatuhnout v lednici.
Sestavení:
Placičky můžete zarovnat vykrajovátkem dokulata (nebo nožem). Není to ale samozřejmě třeba. Pokud je zarovnáte, odkrojené kousky dejte stranou.
Na placičku naneste zdobícím sáčkem s řezanou špičkou krém. Udělejte do něj lžičkou důlek a do něj naneste lžičkou želé. Nakonec můžete podrobit odkrojenými kousky a případně dozdobit dalším tropickým ovocem.