Množství ingrediencí na těsto je na cca 20 – 25 kuliček (záleží na velikosti)
150 g rozmixovaných sušenek typu BeBe (ideální je mix mléčných BeBe a Lotus)
120 g dýňového pyré (cca 1/3 středně velké dýně hokaido nakrájejte i se slupkou na kousky, lehce pohlaďte olivovým olejem, rozložte na plech a pečte v troubě vyhřáté na 185˚ cca 25 až 30 minut doměkka, pak rozmixujte a nechte vychladnout)
100 g lučiny
80 g sýru Philadelphia
30 g moučkového cukru
Na špičku lžičky perníkového koření od Antonína
Ořechy na zdobení (nemusí být)
Prošlehejte vše krom sušenek. Vmíchejte sušenky krom cca 2 lžic, které nechte stranou na posyp.
Směs dejte na cca půl hodiny do mrazáku. Následně formujte malé kuličky o velikosti blížící se pingpongovému míčku a dejte na cca 2 hodiny do mrazáku.
Poleva:
250 g bílé čokolády
20 g olivového oleje
Na polevu rozehřejte čokoládu s olejem nad mírnou vodní lázní (miska se nesmí dotýkat hladiny vody). Hladkou a lesklou směs nechte mírně zchladnout (na cca tělesnou teplotu).
Vyndejte kuličky z mrazáku a pomocí vidličky, na kterou kuličku vždy položíte, ponořte do polevy, nechte nad miskou trochu okapat a otřete stékající polevu (spodní část vidličky) o hranu misky. Položte na pečící papír, posypejte trochou sušenkového prachu nebo dozdobte oříškem. Nechte v lednici ztuhnout.